Nieuws Curaçao

Koningsdag in Pietermaai District

Pictures by © Berber van Beek

Foto © Berber van Beek

Zoals ieder jaar wordt Koningsdag op 27 april groots gevierd in Pietermaai District, georganiseerd door Evento Curaçao in samenwerking met een groep horecaondernemers uit de wijk. “Het is een van de grootste en best bezochte evenementen in de wijk. Er komen zowel lokale bewoners als toeristen op af, omdat het vakantie is. Die mix maakt het juist zo leuk”, aldus Marijke Hoos van Evento Curaçao.

De traditionele koningsmarkt wordt uitgestald in de Pietermaaiweg. Zo’n 40 standhouders verkopen – soms handgemaakte – decoratie, sieraden, kleding, delicatessen en andere typische hebbedingetjes die op een vrijmarkt thuishoren. De traditionele oud Hollandse spelletjes, zoals vier op een rij, sjoelen en spijkerbroek hangen, vinden zoals ieder jaar in de Nieuwestraat plaats. Ook de bekende Curaçaose goochelaar Tom Presti is weer aanwezig op het pleintje bij restaurant Ginger om de aanwezige kinderen te vermaken met spannende goocheltrucs.

Op de hoek van de Theaterstraat en Pietermaaiweg op het voormalige terrein van het oude Roxy Theater staan opnieuw de volgende instanties opgesteld voor bezoekers – vooral kinderen – om kennis mee te maken: Boottroop Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied (Marinebasis Parera), Landmachtcompagnie van Defensie in het Caribisch gebied, Koninklijke Marine, Curaçaose Militie, Koninklijke Marechaussee, Brandweer Curaçao, Veteranen Vereniging Curaçao, Citizen Rescue Organization (Citro). Kinderen kunnen zo kennismaken met de diverse disciplines en de Curaçaose helden die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van de bewoners van Curaçao.

En dan is er natuurlijk nog live muziek en gezelligheid bij de diverse horecagelegenheden in de wijk. Bij Café de Tijd komen de DJ’s Boogieman, Alain en Maxim de feestgangers vermaken. Bij Old Dutch treden The Sleeves uur op. Mundo Bizarro heeft Edsel Juliet op het podium buiten. Bij Ginger treedt Andres Mercedes y Los Presidentes vanaf op. Ook nieuwkomer in de wijk La Cantina del Patron heeft live muziek met DJ Natsuj, DJ Jack en de band Rhyddm. Bij Miles Jazz Café treedt Ron-Le-Bass op. Ook Bistro Pietermaai en nieuwkomer in de wijk Dutch Treats openen hun deuren tijdens deze feestdag.

Behalve Koningsdag op 27 april, wordt ook Koningsnacht op 26 april uitgebreid gevierd in de wijk. Dit evenement centreert zich in de Nieuwestraat. De populaire band Perfect Fourth geeft een optreden bij bij Miles Jazz Café. Bij La Cantina del Patron treedt de band Rhyddm op, afgewisseld door DJ Natsuj. Bij Ginger komt Andres Mercedes y Los Presidentes. Edsel Juliet treedt op bij Mundo Bizarro, gevolgd door een live tango show.

In verband met de voorbereidingen van Koningsdag en -nacht, wordt de Nieuwestraat op 26 en 27 april afgesloten voor verkeer. Alleen bewoners van de FKP-woningen krijgen speciale toegang tot de straat en zijn daar persoonlijk van op de hoogte gebracht. De andere bewoners wordt verzocht hun auto buiten de straat te parkeren. De Pietermaaiweg wordt op 27 april vanaf 7.00 uur afgesloten voor verkeer. Het is wel mogelijk om te parkeren bij Pietermaai Parking, op vertoon van een speciaal parkeerticket, alleen geldig op 27 april. Een ticket kosten 10 gulden en is tot en met 26 april verkrijgbaar bij Pietermaai Parking (telefoonnummer: 4658080).


www.facebook.com/pietermaaidistrict

Deel dit artikel